Home Categorie Besparen 10 bespaar tips

10 bespaar tips

Naast het besparen op je vaste lasten en op impulsaankopen kan je ook geld besparen door je tijd te investeren in een hobby. Door veel tijd in je hobby te steken zorg je dat je weinig tijd hebt om geld uit te geven aan andere zaken. Bovendien kan een hobby jou veel plezier en voldoening geven. Hieronder vind je 10 unieke bespaar tips.

Maak je eigen product

De eerste tip van de 10 bespaar tips is er een voor onze creatievelingen. Zo kan je veel tijd steken in het maken van je eigen product. Denk hierbij aan het maken en versieren van mokken of schoteltjes. Maar je kan ook kleding ontwerpen of zelf een tas maken.

Deze zelfgemaakte producten kun je ook nog eens verkopen via het internet of een stand huren op een markt. Mocht jij je eigen kennis en kunde op anderen over willen brengen kan je ook nog workshops geven.

Sloof je uit in de keuken

Houd je van lekker eten? Struin eens op het internet, vindt een lekker recept en leef je uit in de keuken. Dit is immers veel goedkoper dan naar een restaurant te gaan. Daarnaast kan je je vrienden of familie laten verbazen door jouw kookkunsten.

Door de kosten te verlagen kan je desnoods nog vragen om drank mee te nemen.

Speel een bordspel

Nadat jij voor je vrienden hebt gekookt kan je de avond vullen met het spelen van bordspellen. Voor iedere visite is er wel een leuk spel te spelen. Want naast het spelen van bordspellen zijn er ook nog vele andere leuke spellen die niet te moeilijk hoeven te zijn. Denk hierbij aan spellen zoals Regenwormen, Vlotte Geesten, Qwixx en Beverbende.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van relatief eenvoudige en goedkope spellen voor een geslaagde spelletjesavond.

Schrijf een blog

Vind jij verhalen schrijven leuk? Maak je eigen blog! Zo kom je door informatie op te zoeken meer te weten over de onderwerpen waar jij over schrijft en kan jij je creativiteit kwijt. Buiten dat kan jij je teksten bij andere websites aanbieden zodat je ook nog eens geld krijgt voor je blogs. Zo kan je bijvoorbeeld een blog schrijven over bespaar tips.

Maak je tuin mooi

Je tuin kan bij weinig onderhoud snel veranderen in een oerwoud. In de winter zal je hier geen last van hebben, maar in de zomer is het heerlijk om met mooi weer in de tuin te kunnen zitten.

Mocht je de mogelijkheid hebben kan je ook nog je eigen moestuintje maken. Je ziet je eigen groenten groeien en je kan ze daarna ook nog gebruiken in de keuken.

Speel een computerspel

Verlies jezelf in het spelen van een computerspel. Speel hetzelfde spel als je vrienden en houd online contact met ze.

Je kan zelfs geld verdienen met je computerspel door deze te streamen via Twitch. Wil je hier meer over weten? Lees het hier.

Beoefen een sport

Zorg dat je lekker in je vel zit en sport regelmatig. Hiermee bouw je ook een hogere weerstand op waardoor je minder vaak ziek bent.

Maak mooie foto’s

Ga lekker de natuur in en maak foto’s van de omgeving. Laat je social media vrienden zien hoe goed jouw skills zijn.

Ben jij een echt goede hobby fotograaf? Biedt dan je foto’s eens aan via websites als Shutterstock hier kunnen geïnteresseerden jouw foto’s aanschaffen. Heb jij de ideale foto? Dan kan het best zo zijn dat deze honderden keren gekocht wordt.

Maak je eigen kerstkaarten

Het is toch altijd leuk om met kerst kaarten te ontvangen? Helemaal als deze ook nog eens zelfgemaakt zijn!

Maak een puzzel

Verlies jezelf in het oplossen van puzzels. Krijg steeds een vreugde moment bij het leggen van een puzzelstukje. Met een puzzel minimaal 500 stukjes kan je al snel uren zoet mee zijn. Bovendien een leuke bezigheid om dit met iemand samen te doen met een muziekje op de achtergrond. Is toch iets anders dan op de bank tv kijken!