Home Categorie Beleggen Beleggen met weinig geld

Beleggen met weinig geld

Wist je dat met weinig geld al kan beginnen met beleggen? Dit kan je doen via de app van Peak. Door de Peaks app te installeren op jouw smartphone kun je binnen 5 minuten al een beleggersrekening openen. Het unieke van Peaks is dat je al kan beginnen met beleggen met weinig geld. Door de app te koppelen aan jouw bankrekening bij de Rabobank, ING of ABN AMRO. Dan kan je beleggen door middel van het wisselgeld dat jij in de winkels verkrijgt.

Dit werkt als volgt in de praktijk: stel je doet in de supermarkt boodschappen voor €24,50 dan gaat er 50 cent naar je Peaks app. Die 50 cent wordt dan duurzaam voor jou belegt.

Naast het beleggen met je wisselgeld is het ook mogelijk om dagelijks of wekelijks een bedrag automatisch te storten op je Peaks rekening. Bovendien kan je je meevallers meenemen. Lees hieronder meer over de meevallers.


Is Peaks veilig?

Het bedrijf Peaks is in 2016 gestart door de goedkeuring te krijgen door de Autoriteit Financiële Markten. Door financiële steun van de Rabobank kon het bedrijf snel groeien.

Door de financiële steun en doordat de Rabobank iets in Peaks zag, kon je tot 2019 je Peaks rekening alleen koppelen aan een rekening van de Rabobank. De andere banken gaven Peaks nog geen toestemming om gegevens te delen, waardoor het wisselgeld principe bij de ING en de ABN AMRO pas in 2019 werkte.

Hoe wordt er voor je belegt?

Om te beleggen bij Peaks hoef je zelf geen kennis over beleggen te hebben. Dit laat je aan de experts van Peaks over. Zij beleggen jouw geld via een goed gespreide portefeuille.

Bij het openen van de Peaks rekening wordt er gevraagd hoeveel risico jij wil nemen. Aan de hand daarvan wordt er bepaald hoeveel jij in aandelen en obligaties gaat beleggen.

Bij Peaks heb je de volgende vier risico categorieën:

  • Mild : 30% aandelen en 70% obligaties
  • Pittig: 50% aandelen en 50% obligaties
  • Scherp: 70% aandelen en 50% obligaties
  • Heet: 90% aandelen en 10% obligaties

Het kan voor komen dat je portefeuille in de toekomst geef gaat groeien. Je kan dan op elk moment aangeven om je portefeuille weer opnieuw (kosteloos) samen te stellen.

Mocht je in de toekomst minder risico willen nemen dan kan je het profiel van je portefeuille op elk moment kosteloos wijzigen.

Rendement

Meevallers?

In 2019 kwam Peaks met een nieuwe manier om geld te beleggen. Je kan namelijk aangeven dat je jouw meevallers wil laten meenemen.

Meevallers wordt door Peaks gezien als het geld dat jij hebt ontvangen na iets verkocht te hebben via Marktplaats of geld te hebben teruggekregen via een Betaalverzoek of Tikkie.

Deze transacties worden herkend in jouw transactieoverzicht en overgemaakt naar je Peaks rekening.

Peaks meevallers

Beleg je bij Peaks duurzaam?

Bij Peaks beleg je in elke portfolio in duurzaam gekozen fondsen. Duurzame fondsen voldoen volgens Peaks aan de factoren: milieu, mens en goed geleide bedrijven (bestuur). Bedrijven die het milieu vervuilen, schade toebrengen aan het ecosysteem en vormen van corruptie of die mensenrechten schenden worden door Peaks uitgesloten.

Enkele voorbeelden van aandelen waarin Peaks belegt: Pepsi, Walt Disney, Nike, Sony, Honda en Nintendo

Enkele voorbeelden van obligaties waarin Peaks belegt: indexfondsen in Frankrijk en Duitsland en duurzame Europese bedrijven met een hoge kredietwaardigheid (zoals Barclays).

Wat voor kosten berekend Peaks?

Peaks is een leuke app om op een speelse manier je kennis te laten maken met beleggen. Als je begint met beleggen dan zijn de eerste drie maanden kosteloos. Echter is het een relatief dure app als je na die drie maanden weinig inlegt.

Als je elke dag een euro opzij legt dan je in het eerste jaar al een rendement van bijna 5% halen. Dan moet je wel een heel goed jaar hebben om dit te behalen, helemaal als je een ‘Mild’ of ‘Pittig’ profiel hebt.

Kosten
PakketStart: €0,99 per maand + 0,5% per jaar
Compleet: €1,99 per maand + 0,5% per jaar
Premium: €4,99 per maand + 0,3% per jaar
FondskostenAfhankelijk van je portfolio 0,25% – 0,33% van je belegde geld per jaar
TransactiekostenGemiddeld tussen de 0,03% – 0,05% per aan- of verkoop
Geld opnemen / inleggenKosteloos
Meer informatie?https://www.peaks.com/nl/nl/kosten/

Mijn mening

Peaks is een aanrader voor iedereen die begint met beleggen. Je hoeft zelf geen aandelen te kiezen en kan al voor een laag bedrag beginnen met beleggen.

De app is leuk in elkaar gezet en zeer gebruiksvriendelijk. Door de leuke blogs en de nieuwsbrieven die Peaks zo nu en dan verstuurt, krijg je steeds meer informatie en leer je steeds meer over beleggen in het algemeen.

Zelf heb ik ongeveer een jaar lang een beleggersrekening bij Peaks gehad. Een valkuil voor mij was dat ik zo geobsedeerd was door het sparen van wisselgeld dat ik probeerde zoveel mogelijk wisselgeld te behalen. Wat weer haaks lag aan mijn idee over opletten op de kleine uitgaven.