Home Categorie Besparen De grootste outlet in Nederland

De grootste outlet in Nederland

Voor kleding van merken als Gucci, Prada, Suitsupply en Tommy Hilfiger betaal je een hoop geld. Maar zelfs op grote merken zoals bovengenoemde kan je geld besparen. Vind in dit artikel alles over de outlet stores in Nederland, sample sales en de hoogste kortingen in de winkels.

Wat zijn outlet stores?

Een plek waar je merkkleding bijna altijd in de uitverkoop kan kopen zijn in de outlet stores. Er zijn in Nederland en er net buiten verschillende grote dorpen speciaal hiervoor ingericht.

Veel van de grote winkels zijn te vinden in de Kalverstraat of de P.C. Hooftstraat alleen verkopen zij daar de laatste collecties in tegenstelling tot de outlet stores.

Daarnaast kan de kwaliteit van de artikelen verschillen. Echter kunnen artikelen hier zo nu en dan voor maar liefst 70% zijn afgeprijsd waardoor je voor relatief weinig geld merkkleding kan kopen.

Welke outlet stores zijn er in en rondom Nederland?

Bataviastad (Lelystad) 150 winkels

Bataviastad is een van de bekendste outlets en de één na grootste outlet in Nederland. Mensen vanuit heel Nederland, België en Duitsland komen hier speciaal heen om zo voordelig mogelijk merkkleding te shoppen. Er is hier van alles te koop van kleding tot accessoires tot thema artikelen. Het dorp kent meer dan 250 merken en de bekendste winkels zijn er wel te vinden.

Naast de kortingen bij de winkels kan je ook Fashion Club Member worden. Hiermee kan je bij de meeste winkels in Bataviastad 5% sparen van het aankoopbedrag. Met dit opgebouwde tegoed kan je tot 25% extra korting krijgen bij je volgende aankoop.

Wat kost parkeren bij Bataviastad?
Bij Bataviastad kan je de auto neerzetten op een groot parkeerterrein voor een prijs van €3,00 voor de hele dag.

Amsterdam The Style Outlets (Halfweg) 115 winkels

Eind 2020 is er een nieuw outlet store in Nederland bijgekomen: De Amsterdam The Style Outlets. De naam doet vermoeden dat de fashion outlet in Amsterdam te vinden is. Dit is niet helemaal waar, het ligt namelijk net tussen Amsterdam en Haarlem in.

Met meer dan zestig merken in 2020 beginnen zij direct ambitieus. Van Nike tot Guess tot Sissy Boy voor iedereen is er wat te vinden. Echter kan het nog niet concurreren met de luxere merken met outlet stores als Bataviastad en Designer Outlet Roermond wellicht dat dit met de tijd komt. Echter kunnen deze merken zich altijd melden, er staan namelijk ook nog wat stores leeg.

Wat kost parkeren bij Amsterdam The Style Outlets?
Eerste 3 uren 1,50 EUR per 60 minuten
Vanaf 4e uur 2,00 EUR per 60 minuten
Vanaf 5e uur 4,00 EUR per 60 minuten

Designer Outlet Roermond (Roermond) 186 winkels

Vanaf 2001 is er de Designer Outlet in Roermond. Met 186 winkels is Roermond de grootste outlet van Nederland.

Met merken als Burberry, Prada, Armani en Gucci onderscheiden ze zich van de andere outlets in Nederland. Vergeleken met Bataviastad heeft de outlet in Roermond geen pas voor members. Wel kan je je aanmelden voor de Privilege Club voor extra aanbiedingen.

Wat kost parkeren bij Designer Outlet Roermond?
De eerste 30 minuten zijn gratis. Daarna kost het parkeren van je auto €4,00 voor de hele dag.

Designer Outlet Rosada (Roosendaal) 85 winkels

In Noord-Brabant is sinds 2006 de Designer Outlet Rosada te vinden. Met 85 merken is er in Roosendaal een komen en gaan van shoppende toeristen. Van Siebel Juweliers tot aan de Tommy Hilfiger is er voor iedereen een winkel om te slagen.

Zowel de Designer Outlet in Roosendaal als de Designer Outlet in Roermond vallen onder dezelfde grote keten. Dit houdt in dat je bij beide outlets je kan aanmelden voor de Privilege Club voor exclusieve deals.

Wat kost parkeren bij Designer Outlet Rosada?
Om de auto de hele dag te kunnen parkeren ben je bij Rosada €3,00 voor een hele dag kwijt.

Maasmechelen Village (België) 100 winkels

Net over de grens voorbij Roermond, in België, is de Maasmechelen Village outlet te vinden. Met meer dan 100 winkels. Naast de merkwinkels zijn er ook veel eettentjes met plaatselijk lekkernijen zoals wafels te koop. Net als de Designer Outlet kun je je bij de Maasmechelen Village ook inschrijven als Privilege member.

Wat kost parkeren bij Maasmechelen Village?
In tegenstelling tot de Nederlandse outlets kun je bij Maasmechelen Village gratis de auto neerzetten.

Luxembourg (België) 50 winkels

In het zuidwesten van België aan de grens van Luxemburg en Frankrijk is de Outlet Luxembourg te vinden. Met meer dan 50 winkels is dit een kleiner outlet store dan de eerder genoemden. Daarnaast is de outlet store op zondagen gesloten, terwijl de anderen dan wel open zijn. Ook deze outlet store valt onder McArthurGlen keten, echter kun je je hier niet aanmelden voor exclusieve acties.

Wat kost parkeren bij Luxembourg?
Het parkeren bij dit outletpark is gratis.

Ochtrup (Duitsland) 70 winkels

Op een half uur rijden van Enschede ligt het outletpark Ochtrup. Met meer dan 70 winkels kun je je hier gerust een hele dag vermaken. Met typische Duitse winkels als Kahla, Daniel Hechter en Rösle vind je hier weer een aantal andere winkels dan in de andere outlets.

Ook is het bij Ochtrup mogelijk om je aan te melden als member voor exclusieve aanbiedingen en uitnodigingen voor private sales.

Wat kost parkeren bij Ochtrup?
Het parkeren bij het parkeerterrein naast de outlet store is gratis.

Wanneer zijn de kortingen het hoogst in de winkels?

Ook in reguliere winkels zijn er regelmatig kortingen te vinden. Winkeliers verkopen vooral kleding voor het aanstaande seizoen en het huidige seizoen. Deze kleding etaleren zij en de reclame is op deze kleding gericht.

Voor deze kleding is er vaak geen korting. Als het seizoen is afgelopen doen de winkels de kleding in de sale.

Zo is er:
– Maart/april de Mid Season Sale (voorjaar)
– Juni/juli is er Zomer Sale
– September/oktober de Mid Season Sale (najaar)
– December/januari de Winter Sale.

Dit doen zij expres zodat als de winter er aankomt je op het laatste moment gaat realiseren dat je een nieuwe winterjas nodig hebt.

Om hier vooraf al over na te denken kan dit je jaarlijks veel geld besparen. Je kan dus het best alvast je kleding voor volgend jaar aanschaffen.

Wat zijn sample sales?

Veel merken verkopen hun artikelen ook via bepaalde sample sales. Dit zijn artikelen die hebben gediend als presentatie voor de nieuwe collectie van de merken. Doordat er soms een kleine fout in de kleding zit, kunnen zij dit niet meer in de reguliere winkels verkopen. Dit verkopen zij dan bij speciale sample sales.

Vaak zijn deze sample sales niet voor iedereen toegankelijk. Ze worden in loodsen georganiseerd waar je een speciaal ticket voor nodig hebt. Deze tickets bieden merken dan aan hun trouwe klanten aan via de website, nieuwsbrief of andere kanalen als bijvoorbeeld social media.

Daarnaast zijn er op het internet ook websites te vinden die reclame maken voor de aankomende sample sales.