Home Categorie Betaalde blogs schrijven

Betaalde blogs schrijven

Betaalde blogs schrijven

Zet jij makkelijk woorden op papier en ben je op zoek naar een extra verdiensten? Dan kan het schrijven van betaalde blogs echt iets voor jou zijn. Naast de maandelijkse opbrengsten kan dit ook een manier zijn van passief inkomen.

Wat zijn blogs?

Een blog is een online artikel dat zowel informatief als inspirerend kan zijn. Een blog verschilt van een nieuwsbericht doordat een blog vaak informatief en persoonlijk is.

Enkele voorbeelden van blogs zijn: iemand die de wereld over reist en schrijft over haar of zijn reis. Maar je kan ook bloggen over je kookkunsten en je recepten delen met je lezers, schrijven over wandeltochten of het bloggen over exclusieve horloges. Een ander voorbeeld is het schrijven over geld (net als De Geldbundel).

Vind je het leuker om dit te filmen? Dan kan je je filmen over jouw hobby en geld verdienen via Youtube.

Hoe verdien je aan blogs?

Dit kan door te bloggen op jouw eigen website of te schrijven voor anderen.

Voor je eigen website

Als je blogs schrijft voor je eigen website dan moet jij zelf voor je inkomstenbronnen zorgen. Deze inkomsten kan je halen uit advertenties of affiliatie marketing.

Door advertenties

Advertenties kunnen een goede bron van inkomsten zijn. Bovendien zijn deze makkelijk te plaatsen op je website. Je hoeft niet zelf voor adverteerders te zorgen maar je kan je ook aanmelden bij Google Adsense. Op deze manier verdien je geld via Google, doordat zij advertenties op je website plaatsen.

Via je Google Adsense pagina kan je aangeven hoeveel advertenties je bezoekers te zien krijgen. Maar ook kan je de advertenties meer specificeren.

Hoeveel geld je voor je advertenties krijgt verschilt per onderwerp. Bedrijven betalen namelijk geld aan Google om hun advertenties te tonen. Hoe meer bezoekers de advertenties zien, des te meer geld je als blogger hiervoor terugkrijgt. Benieuwd met welk onderwerp je het meeste geld kan verdienen? Google heeft een eigen opbrengstcalculator.

Blogs worden pas waardevol als je duizenden bezoekers per maand trekt. Alhoewel veel bezoekers niet meteen betekent dat jij ook veel geld met advertenties verdient. Je verdient namelijk pas geld via Google Adsense als bezoekers op de advertenties klikken. De Google Heat Map kan je helpen bij het efficiëntste plaatsen van je advertenties.

Door affiliate marketing

Affiliate marketing is het doorlinken naar andere websites met als doel om geld te verdienen. Dit werkt als volgt: jij schrijft een blog over kantoorartikelen en plaatst in je blog een link over een bureau die men kan kopen bij Bol.com. De bezoeker koopt dit product via Bol.com, dan pak jij hier een percentage van. Dit kan wel tot 8% zijn.

Wil je wat inspiratie voor hoe dit precies werkt en hoe je dit kan aanbieden? Een voorbeeld van een echte affiliate website is: Best Gekozen. Let er dan op dat als je op een product van Bol.com of Coolblue drukt, dat er in de url een verwijzing staat naar de affiliatedeal.

Je verdient waarschijnlijk niet veel per affiliate deal. Maar naarmate er meer mensen gebruik maken van jouw link, hoe meer je verdient. Daarnaast hoef je maar één keer de blog te schrijven en kan de affiliate link, jaren lang geld voor je verdienen.

Betaalde blogs schrijven

Voor iemand anders

De makkelijkste manier om geld te verdienen met het schrijven van betaalde blogs is om deze te schrijven voor anderen. Dit kan je doen door te schrijven voor websites van bedrijven. De reden dat bedrijven dit doen is om meer bezoekers te krijgen en om in het algemeen hoger te komen in Google.

Je kan hiervoor zelf bedrijven een berichtje sturen met de vraag om voor hun te bloggen. Maar het is ook mogelijk om je in te schrijven op websites als Blog Brains die jou in verbinding stellen met bedrijven die zoeken naar bloggers.

Enkele voorbeelden van grote Nederlandse bedrijven die bloggen zijn: Coolblue, HEMA, Jumbo en Basic-Fit.

Een ander platform waar je jezelf kan aanbieden als blogger tegen betaling is Fiverr.

Door een account aan te maken op Fiverr kan je je binnen een paar minuten aanbieden als blogger. Door het invullen van je profiel stel je jezelf voor en laat je weten wat jouw kwaliteiten zijn. Mensen kunnen aan de hand van je profiel en de prijzen besluiten of ze jou willen hebben als blogger. Willen zij van jouw dienst gebruik maken? Dan zullen zij jouw benaderen over het onderwerp en de wensen die zij hebben voor de blog.

Je kan bij Fiverr je prijs zelf samenstellen via drie pakketten: Basis, Standaard en Premium. Bij elk pakket kan je zelf aangeven wat je prijs is voor een aantal woorden, hoeveel keer je klant de tekst kan teruggeven voor verbeteringen (revisies) en kan je aangeven hoe lang je doet om de tekst te schrijven.

Is de klant tevreden of heeft hij/zij het maximaal aantal revisies bereikt? Dan zal het geld naar jou worden overgeboekt.

Na het schrijven van de betaalde blog kunnen klanten jou beoordelen. Naarmate jij meer tevreden klanten hebt, hoe meer jij voor je betaalde blogs kan vragen. De blogs die op Fiverr worden aangeboden beginnen al bij €4,50 en kan oplopen tot honderden euro’s.

Hoe worden mijn blogs gevonden?

Het vindbaar maken van je blogs kan op verschillende manieren. Je kan jouw blogs promoten via social mediakanalen. Heb jij een nieuwe blog geschreven? Deel deze dan met jouw community op social media. Of laat je trouwe bezoekers zich inschrijven op een nieuwsbrief. Eens in de maand kan je je lezers op de hoogte stellen over je laatste blogs.

Een andere effectieve manier om je blog populairder te maken is om te reageren op berichten of blogs van gelijksoortige onderwerpen. Doe dit wel op een creatieve en correcte manier zonder de concurrent de schaden of voor spam te zorgen.

Maar de meest waardevolle en efficiënte manier van gevonden worden, zijn de zoekmachines. Door hoog te ranken in bijvoorbeeld Google kan dit jou voor een langere periode dagelijks nieuwe bezoekers opleveren. Hierbij bedoel ik dat je hoog wordt gevonden in Google op bepaalde zoekwoorden.

Voorbeeld: stel je bent op zoek naar podcasts over beleggen dan zijn populaire zoekwoorden ‘beste podcast over beleggen’ dan typ je dit in. Vervolgens komen bezoekers op de eerste website mijn blog over beste podcasts over beleggen tegen.

Tips voor het schrijven van betaalde blogs

  • Maak een checklist waar aan je blogs moeten voldoen. Dit helpt je bij het schrijven van je blogs

  • Maak bij het gebruik van WordPress gebruik van SEO plugins

  • Zorg dat jouw blog goed te lezen is op een smartphone

  • Maak gebruik van afbeeldingen om de teksten minder saai te maken

  • Doe vooraf goed onderzoek naar je zoekwoorden (keywords)