Home Categorie Verdienen Geld verdienen met Twitch

Geld verdienen met Twitch

Geld verdienen met Twitch

Twitch is een streaming platform dat gespecialiseerd is op gamers. Op dit platform kunnen gamers zelf hun spel streamen en dit met anderen delen. Maar Twitch is ook een platform waar je heel veel geld kan verdienen.

Twitch is inmiddels zo groot geworden dat de meest bekende games van het moment wel te vinden zijn. Dit streaming platform wordt beheert door Amazon en is hierdoor meteen een geduchte concurrent voor Facebook en Youtube als streamingsplatform.

Hoe kun je geld verdienen met Twitch?

Er zijn verschillende manieren waarmee je geld kan verdienen met het streamen. Dit kan door: advertenties te tonen in je streams, door sponsordeals, donaties en abonnementen.

Hoe meer kijkers naar jouw kanaal kijken, hoe meer geld je kan verdienen. Als streamer hoef je niet goed te kunnen gamen, het belangrijkste is om een grote trouwe aanhang op te bouwen.

Door advertenties

Advertenties op je kanaal kunnen een mooie vorm van inkomsten voor je zijn. Net als bij Youtube (zie ook het artikel: Wat verdient een Youtuber?) heb je de mogelijkheid om tijdens livestreams en video’s advertenties te tonen.

Deze advertenties verschijnen bij de kijkers in beeld terwijl jij aan het streamen bent. Meestal worden de advertenties als kleine banners in speciaal gereserveerde ruimtes vertoond, maar soms wordt een stream of video ook speciaal voor het afspelen van een advertentie gepauzeerd.

Voor iedere persoon die de advertentie ziet of op de advertentie klikt ontvangt de streamer een kleine vergoeding.

Deze advertenties kunnen 30 seconden tot drie minuten duren. De inkomsten die je uit de advertenties haalt, hangen af van het aantal kijkers dat de advertenties ziet. Twitch adviseert zelf om meerdere kleine reclameblokken te laten zien dan één lange in het begin van je stream.

Meestal blijven de kijkers namelijk wel wachten als ze al een tijdje naar je stream kijken. Dit levert jou meer inkomsten op.

Door sponsordeals

Sponsordeals kunnen een mooi inkomen genereren voor jouw Twitch kanaal. Mocht jij veel volgers hebben, dan ben jij een interessant reclamebord voor bedrijven.

Bedrijven kunnen jou om deze reden benaderen om reclame voor hun te maken. Zij bieden jou een financiële vergoeding aan en als wederdienst maak jij voor hun reclame voor hun product of dienst.

Door donaties

Kijkers kunnen jou een beloning geven door bits te doneren. Bits zijn digitale munten die je via Twitch kan aanschaffen. Je kan deze per 100 bits kopen voor €1,53. Hoe meer bits je koopt, des te meer korting je krijgt.

Bits kun je doneren aan de streamer, hier verdient de streamer geld. Bovendien zien alle andere kijkers dat jij geld hebt gedoneerd. Dit kan voor een domino effect zorgen.

Doordat je als kijker kan chatten met de streamer, kan je ook vragen of hij iets wil doen voor zijn geld. Zie hieronder de video van Youtuber: Stefan de Vries die €1.000 euro doneerde aan streamers.

Door het creëren van je eigen brand

Je kan je trouwe aanhang nog meer tot je binden door merchandising artikelen te verkopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld telefoonhoesjes, kleding en servies met jouw logo er op.

Je kan op deze artikelen grote marges op maken door jezelf als exclusief merk te verkopen. Dit kan voor een mooi extra inkomstenbron zorgen.

Door abonnees

Trouwe volgers kunnen zich abonneren op jouw stream. Zij krijgen een melding wanneer je streamt en geven jou een extra support.

Daarnaast kan je als streamer extra content aanbieden aan je abonnees. Denk hierbij aan bepaalde plaatjes die je kan versturen in het chatvenster. Niet abonnees kunnen deze niet verzenden. Maar ook zal jij als abonnee geen reclames meer zien.

Er zijn meerdere abonnementen beschikbaar. Deze abonnementen kosten tussen de $4,99 en $24,99 eenmalig of per maand per volger.

Als Twitcher pak je minimaal 50% van de inkomsten van je abonnees. Hoe grotere aanhang je hebt hoe meer inkomsten je er uit kan halen, dit kan oplopen tot 70%.  

Door het winnen van toernooien

Door het grote aantal mensen dat naar streams kijkt worden er regelmatig bij populaire spellen wedstrijden georganiseerd.

Hier kunnen spelers wel miljoenen euro’s winnen door de beste te zijn. Deze competitie wordt steeds bekender en gaat ook steeds meer geld in om.

Via Youtube

Als streamer kan jij je streamingsessies ook opnemen. Als je later compilaties van jouw sessies maakt kan je deze kortere video’s op Youtube plaatsen. Hiermee kan je naast dat je met Twitch geld kan verdienen ook nog eens geld verdienen via Youtube.

Wat verdient het uiteindelijk?

Streamer: disguisedtoast gaf in 2018 een inkijk hoeveel hij verdiende met Twitch per maand

  • Donaties– $2,500
  • Advertenties– $10,000
  • Abonnees – Hij had in 2018, 4000 abonnees en verdiende $14,000 per maand hier aan.
  • Sponsordeals – Hij had ongeveer 10.000 kijkers per sessie. Een grote schatting maakt dat hij tussen de 1.000 en 10.000 per sessie kon verdienen. Daarnaast had hij $5.000 aan Youtube inkomsten.

    Na aftrek van de kosten voor Twitch verdiende hij zelf rond de $20.000 mee per maand.