Home Categorie Verdienen Je oude iPhone verkopen

Je oude iPhone verkopen

Heb jij een nieuwe iPhone gekocht? Dan kan je een deel terugverdienen door je oude iPhone te verkopen. Ik zat in november 2020 in dezelfde situatie. Ik ging op onderzoek uit hoe ik deze oude iPhone het beste kon verkopen. Hieronder neem ik je mee naar mijn zoektocht naar een koper.

Wanneer moet je een nieuwe iPhone kopen?

Een nieuwe iPhone kan je het best kopen als jij niet meer de laatste update kan installeren. Om er voor te zorgen dat je altijd mee kan in de nieuwste updates, garandeert Apple een bepaalde periode. Binnen deze periode zou je altijd de nieuwste updates kunnen installeren. De tijd die de Apple garandeert voor het aanbieden van software-updates is maximaal vijf jaar.

Hoe behoud jouw iPhone enige waarde?

Doordat Apple de updates maar voor een bepaalde periode kan garanderen kunnen iPhones hun waarde nooit behouden. Echter kan je bij het aanschaffen van een nieuw model wel je oude iPhone verkopen.

Een belangrijk onderdeel om je iPhone enige waarde te behouden is door om hem goed te onderhouden. Dit doe je bijvoorbeeld door altijd een screenprotector/glasprotector op je telefoon te plakken, zodat de krassen niet direct op je scherm terecht komen.

Daarnaast zou je iPhone hoogstwaarschijnlijk een keer vallen, daarom is het van belang om een goed hoesje om je iPhone te doen. Bovendien is het verstandig om de conditie van je batterij in de gaten te houden en wellicht een nieuwe batterij in te plaatsen.

Waar kan je je oude iPhone verkopen?

Je oude iPhone kan je via verschillende manieren verkopen. Zo kan je deze aan andere particulieren verkopen maar ook aan bedrijven.

Hierbij neem ik jullie mee met mijn eigen zoektocht naar de beste deal om mijn iPhone te verkopen.

De telefoon die ik verkocht was de iPhone 7 (128 GB). Deze heb ik in 2017 bij de Mediamarkt gekocht voor destijds €804,76. In 2019 heb ik nog een nieuwe batterij in de iPhone laten zetten bij ThePhoneLab.

Voorbeeld
De telefoon: iPhone 7 – 128 GB BLACK
Aankoopprijs: €804,76
Aankoop datum: 11-08-2017
Staat van het toestel: gebruikt / maar goede staat / Batterijcapaciteit 90%

Marktplaats

Marktplaats

Via Marktplaats bied jij je smartphone aan andere particulieren aan. Via Marktplaats bepaal jij zelf de prijs die je voor je smartphone wil krijgen. De verkoopprocedure werkt dus ook via jou. Dit betekent dat je met de koper afspreekt of je dit face to face verkoopt of per post verstuurd. Let hier wel op, want niet iedereen is te vertrouwen.

Een andere manier is om jouw smartphone te verkopen aan een bedrijf. Om te bekijken welke bedrijven er zijn heb ik hieronder een vijftal bedrijven uitgelicht.


Rebuy

Rebuy

Rebuy is een website waar je zowel een tweedehands smartphones kan aanschaffen maar waar je ook je oude kan verkopen. Je smartphone kan je via Rebuy verkopen door aan te geven welk model je wil verkopen vervolgens vragen zij om wat extra informatie over de staat van het toestel waarop zij het eerste prijsvoorstel baseren.

Indien dit naar wens is, stuur je je oude smartphone verzekerd naar Rebuy. Zij testen vervolgens of de telefoon in de aangegeven staat verkeerd en betalen je daarna uit. Het proces van het opsturen van jouw smartphone naar het uitbetalen kan 14 werkdagen duren.

De vragen die worden gesteld om de waarde en staat van je telefoon te bepalen zijn:
1) Werkt het apparaat?
2) Heeft de batterij een maximale capaciteit van minimaal 80%?
3) Hoe ziet het display eruit?
4) Hoe zien de zijkanten en de achterkant eruit?
5) Heeft het apparaat een werkende USB kabel?
6) Heeft het apparaat een werkende adapter (stekker)?
7) De functie “Vind mijn iPhone/iPad” moet uitgeschakeld zijn. Anders kan het apparaat niet aangekocht worden

Helaas kopen zij niet alle tweedehands smartphones in en kan ik mijn smartphone hier niet verkopen. (19 november 2020)


GSMloket

GSMloket

Op de website van GSMloket kun je enkel jouw smartphone verkopen. Via de website kan je aangeven in welke staat jouw telefoon is. Allereerst dien je zelf aan te geven in welke staat jouw toestel is. Daarna stuur je jouw smartphone verzekerd naar GSMloket.

Op de dag van ontvangst wordt je zending verwerkt en ontvang je na 24 uur het geld op je rekening. Nadat Aan de hand van de staat van de smartphone die zij inkopen wordt er gekeken wanneer zij deze terug op de markt brengen. Smartphones die niet meer hergebruikt kunnen worden en ook geen bruikbare onderdelen bevatten worden direct gerecycled.

De vragen die worden gesteld om de waarde en staat van je telefoon te bepalen zijn:
1) Opstarten werkt 100?
2) Scherm volledig intact?
3) Accu intact en laadt op?
4) Beveiligingen uitgeschakeld?
5) Touch, knoppen behuizing ok?
6) Cosmetische staat product?

Via GSMlocket kan ik mijn iPhone 7 verkopen tussen de €88,00 en €110,00. (19 november 2020)


CEX

CEX

CEX heeft zowel een website als fysieke winkels. Niet alleen hebben ze in Nederland fysieke winkels maar in totaal elf landen over de wereld. Het verschil met de andere webshops is dus dat je ook langs kan gaan en direct al geld krijgt voor jouw toestel.

Je toestel word door CEX zelf beoordeeld en daarvoor hebben zij drie categorieën. Ook kun je naast het ontvangen van cash ook kiezen voor een waardebon die je bij CEX weer kan uitgeven. Hier krijg je net iets meer voor dan dat je kiest voor cash.

  • A Nieuw – Product in nieuwstaat met originele doos en alle originele accessoires.
  • B Goed – Product in goede staat met alle essentiële accessoires. Geen doos vereist.
  • C Werkend – Product in slechte staat en volledig werkend met alle essentiële accessoires. Geen doos vereist

Via CEX kan ik mijn iPhone 7 verkopen tussen de €114,00 en €127,00 (of tussen de €138 en €154 aan een tegoedbon bij CEX). (19 november 2020)


ZONZOO

ZONZOO

ZONZOO is een website waar je je smartphone kan verkopen. Na het bereken hoeveel jouw smartphone je gaat opbrengen kan je de smartphone verzenden. Nadat zij je toestel hebben ontvangen word je dezelfde dag nog uitbetaald.

De vragen die worden gesteld om de waarde en staat van je telefoon te bepalen zijn:
1) Staat en hoeveelheid
2) Het invoeren van je IMEI nummer (Het IMEI-nummer is een serienummer van 15 cijfers dat uniek is voor elke mobiele telefoon.)

Via ZONZOO kan ik mijn iPhone 7 verkopen voor €72,00. (19 november 2020)


Waar heb ik uiteindelijk mijn iPhone verkocht?

Uiteindelijk heb ik mijn iPhone 7 (128GB) voor €130,00 via Marktplaats verkocht. Uiteindelijk een mooie deal, omdat ik dit bij bovenstaande bedrijven niet heb kunnen krijgen voor mijn iPhone. De koper was er gelukkig ook blij mee, zo liet hij dat een aantal dagen later weten.