Home Categorie Verdienen Kleding verkopen via Vinted

Kleding verkopen via Vinted

Een manier om geld te verdienen is door je oude kleding te verkopen via Vinted. Het is zonde om de merkkleding die jij voor een groot bedrag hebt gekocht weg te gooien of in een kledingbak te deponeren. Je kan er ook voor kiezen om deze kleding aan te bieden op websites als Marktplaats of Vinted. Doordat ik zelf ervaring heb opgedaan met Vinted wil ik jullie meer over deze website vertellen.

Wat is Vinted?

Vinted is een website waar je kleding kan kopen maar zelf ook kan verkopen. Je kan via Vinted kleding kopen en verkopen voor mannen/vrouwen en kinderen.

Door een profiel aan te maken kun je zelf kleding aanbieden. Dit kan je het gemakkelijkste doen via de app, omdat je ook meteen foto’s kan maken met je telefoon. Bij het aanbieden van je kleding geef je aan wat je verkoopt, voor wie je het verkoopt, van welk merk het artikel is en voor welke prijs je het wil verkopen.

Daarnaast geef je aan in welke staat het artikel zich bevind: nieuw met prijskaartje, nieuw zonder prijskaartje, heel goed, goed en veel gebruikt. Mocht er iemand geïnteresseerd zijn maar zelf een andere prijs in gedachten hebben, dan kan hij of zij jou ook een berichtje sturen.

Hoe laat je geld uitbetalen? 

Het belangrijkste van alles is dat je na het verkopen van je kleding je geld krijgt. Dit doe je door je Vinted Portemonnee te activeren.

Als de koper heeft aangevinkt dat hij of zij jouw gestuurde kledingstuk heeft ontvangen. Dan krijg je het geld in je Vinted Portemonnee uitbetaald. Het geld kan je daarna doorstorten naar je bankrekening.

Dit doorstorten kan maximaal vijf werkdagen duren en hier zitten geen extra kosten aan verbonden.

Hoe verkoop je snel je kleding?

Betaalde opties

Uiteraard wil Vinted jou extra in de schijnwerpers zetten met jouw kleding. Dit kun je doen om ervoor te zorgen dat je item de aandacht trekt, zodat je het sneller en makkelijker verkoopt.

  • Boosten: Voor €1,95 krijgt jouw item eens per dag, zeven dagen achter elkaar een boost zodat hij beter gevonden wordt. Je kan het artikel ook boosten voor €1,15 voor drie dagen.
  • Etaleren: een andere mogelijkheid is om je items te etaleren. Hiervoor moet je minimaal 5 items via Vinted verkopen. Deze zullen zeven dagen achter elkaar geëtaleerd worden. Hierbij zullen deze veel meer onder aandacht gebracht worden dan zonder dit te gebruiken.

Gratis opties

Uiteraard kan je het ook slim aanpakken door goed gevonden te worden door de kopers. Hieronder vind je een aantal tips om zo goed mogelijk gevonden te worden

  • Geef zo specifiek mogelijk aan wat je verkoopt. Wat de staat is van de kleding en wat er eventueel aan ontbreekt.
  • Trekt jouw kledingstuk geen bekijks? Verander dan de taal van je advertentie in het Engels. Vinted is in meerdere landen groot en jouw artikel kan bijvoorbeeld ook door een Fransman worden gekocht.
  • Bied kortingen aan als iemand meerdere artikelen van je wil kopen.
  • Zorg voor de beste foto’s. Het beste werkt als je ook een foto toevoegt als je het product aan hebt. Uiteraard zou je je hoofd kunnen wegknippen.
  • Toon je bereid om te onderhandelen over de prijs.
  • Vraag aan je kopers om een beoordeling achter te laten.
  • Verifieer je account om meer vertrouwen te krijgen.

Hoe werkt de verzending via Vinted?

Bij het aanbieden van een kledingstuk geef je aan hoe groot het artikel is. Je moet een T-shirt natuurlijk kleiner verpakken dan laarzen. Aan de hand van de grootte van het artikel worden de verzendkosten bepaald.

De verzendkosten worden altijd door de koper betaald. Deze koper kan er wel voor kiezen of hij/zij vooraf al de verzendkosten betaald of nadat hij/zij het product heeft ontvangen.

Ten allen tijden krijgt de verkoper pas het geld in zijn Vinted portemonnee als de koper het product heeft ontvangen.

Je kan als verkoper zelf bepalen hoe jij het artikel verzend. Uiteraard wordt er van je verwacht dat je dit op een zo een goed mogelijke manier doet zodat het artikel geen schade kan oplopen.

Echter hoef je geen inpakfabriek in je huis op te zetten en kan je best een enkel T-shirtje in een vuilniszak wikkelen.

Indien jouw kledingstuk is gekocht wordt er van je verwacht dat je dit product binnen vijf werkdagen naar het postkantoor brengt.

Een andere manier is dat je het artikel ook naar mensen kan brengen die jouw artikel voor jouw op de post willen doen. Jouw pakket kan je bij deze persoon thuisbrengen, hij of zij zal dit product voor je inscannen waardoor het meteen op je app zichtbaar is dat je het artikel hebt weggebracht.

De rest van de verzending doet deze persoon voor jou.

Kan je het artikel retourneren?

Je kan in sommige situaties het geld terug ontvangen. Namelijk als het artikel beschadigd is, niet overeenkomt met de beschrijving of het niet is aangekomen.

Als je het artikel niet past of je het toch niet leuk vind. Dan kan je het artikel alleen terugsturen als de verkoper hiermee akkoord gaat. De kopers van het artikel betalen dan de retourkosten hiervoor.

Ik verkoop ook kleding via Vinted!

Normaliter ben ik erg terughoudend als het gaat om particuliere verkoop via het internet. Maar ik wilde het toch eens proberen uitproberen. Ik moet zeggen dat ik positief verrast ben over Vinted.

De app werkt makkelijk en de het proces werkt zoals beloofd. In eerste instantie zag ik op tegen het verzenden van de artikelen. Daarom is het fijn dat particuliere personen dit ook vanuit huis regelen.

Zo is er altijd wel een afleveradres in de buurt. Een ander groot voordeel vind ik dat je zelf geen reclame hoeft te maken via bijvoorbeeld Facebook of andere social media maar dat Vinted dit voor jou doet.

Bovendien is de website gericht op kleding waardoor het voor mij fijner voelt om kleding via Vinted te verkopen dan bijvoorbeeld via Marktplaats. Inmiddels heb ik al redelijk wat items via de website verkocht!