Home Categorie Besparen Low budget winkels

Low budget winkels

Low budget winkels

In de tijd dat we steeds meer online kopen zijn er nog goedkope winkels die je kan bezoeken. Het voordeel van deze goedkope fysieke winkels is dat we het product gelijk na aankoop hebben. Sommige low budget winkels zitten zo laag in de prijzen dat je er soms schrikt van de prijzen. We hebben voor jullie een lijstje gemaakt van low budget winkels waar je veel kunt kopen voor weinig geld.

Hoe kan het dat sommige winkels zo goedkoop zijn?

Sommige winkels kunnen hun producten voor een ontzettend lage prijs aanbieden. Dit heeft alles te maken met de inkoopstrategie die deze winkels hebben. Deze low budget winkels kopen in een keer zoveel spullen, dat zij deze kunnen inkopen tegen ontzettend lage prijzen. Doordat deze bedrijven zoveel geld hebben, kunnen zij dit ook doen waardoor je hier als kleine ondernemer niet tegen kan concurreren.

Winkels zoals Action hebben in Europa zoveel vestigingen dat zij hun voorraad vaak meteen kunnen etaleren. Doordat zij steeds grote hoeveelheden kopen en dit per seizoen verschillend is hebben zij ook geen vast aanbod in de winkels. Het komt dan ook weleens voor dat jij als consument naar de winkel gaat om het product te kopen. Maar dat dit product niet meer in de schappen ligt. Maar dat de voorraad hier dan ook van op is. Dan geeft het winkelpersoneel aan om bij een andere vestiging te kijken of ze daar nog liggen.

Een andere reden waarom deze goedkope winkels hun producten zo goedkoop kunnen aanbieden is dat veel fabrikanten zaken willen doen met dit soort winkels. De Action heeft zoveel winkels dat zij graag hun producten in de schappen zien liggen. Hiermee is hun bereik meteen gigantisch. Door deze goede handelspositie is het weer voordelig voor de Action voor het afspreken van een lage prijs.

Waarom winkels als de Action ook goedkoop zijn is dat de winkels erg basic zijn ingedeeld. Een winkel bestaat uit lange paden met weinig aankleding. Hier is er meteen de vergelijking met een winkel als de Blokker die zich hier veel meer mee bezighoudt en waar de producten ook duurder zijn.

Is er een verschil tussen low budget winkels?

Er is zeker een verschil tussen de low budget winkels. Winkels als de Zeeman, Bristol en de Primark zijn voornamelijk gericht op het verkopen van kleding. In tegenstelling tot de Action en de Big Bazar die meer gericht zijn op de huishoudelijke en multimedia producten.

In de inrichting van de winkels zijn ook verschillen te vinden. Naast de aankleding verschillen ook de looproutes van elkaar. De action is ingedeeld in lange paden waar thema’s bij elkaar liggen. In de Xenos ben je verplicht om langs elk product te lopen, net als bij de IKEA loop je dan via een looproute van het begin van de winkel naar de kassa waar de winkel eindigt.

Om deze winkels met elkaar te vergelijken met betrekking tot het assortiment heb ik deze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

Goedkope fysieke winkels:

 • Action
  www.action.com
  Assortiment: onder andere: doe-het-zelf tot multimedia, huishoudelijke producten, kantoorartikelen, persoonlijke verzorging en speelgoed.

 • Big Bazar
  www.bigbazar.eu
  Assortiment: onder andere: schoonmaakspullen, alles voor het huishouden, drogisterij- en persoonlijke verzorgingsartikelen, speelgoed, hobby- en knutselspullen, dierartiekelen, fietsaccessoires, decoratie en snoep.

 • Flying Tiger
  nl.flyingtiger.com
  Assortiment: thema artikelen, huishouden, speelgoed en snoep.

 • Miniso
  www.miniso.nl
  Assortiment: thema artikelen, kleding, speelgoed en elektronica.

 • Normal
  www.normal.nl
  Assortiment: schoonheidsproducten, huishouden en snoep.

 • Prijsmepper
  www.prijsmepper.nl
  Assortiment: drogisterij- en persoonlijke verzorgingsartikelen, speelgoed, tuinartikelen en elektronica.

 • Primark
  www.primark.com
  Assortiment: huishouden, persoonlijke verzorgingsartikelen en kleding.

 • SoLow
  www.solow.nl
  Assortiment: tuin en huishouden, persoonlijke verzorging, elektronica en speelgoed.

 • Xenos
  www.xenos.nl
  Assortiment: huishouden, thema artikelen en snoep

 • Zeeman
  www.zeeman.com
  Assortiment: thema artikelen, speelgoed en kleding.