Home Categorie Besparen Too Good To Go hoe werkt het?

Too Good To Go hoe werkt het?

Too Good To Go

Wil jij geld besparen maar wel af en toe eten bestellen? Too Good To Go brengt deze twee samen. Middels een handige app is het mogelijk om eten te bestellen voor soms meer dan de helft van de normale prijs. Je moet hiervoor wel de bestelling zelf ophalen. Hoe de Too Good To Go app werkt en wat mijn ervaring is, deel ik in dit artikel.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een app waarbij restaurants, supermarkten, bakkers en ieder ander bedrijf dat zich met eten of drinken bezighoudt, eten kan aanbieden die zij over hebben. Om te voorkomen dat het eten aan het eind van de dag weggegooid wordt, bieden zij de producten voor een lage prijs aan via de Too Good To Go app.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan bakkers die ’s ochtends de broden bakken. Ze verkopen overdag broden maar het kan zijn dat niet alles verkocht wordt. Weggooien is zonde van het eten maar ook zonde van het geld. Daarom bieden zij dan bijvoorbeeld van de helft van de normale prijs de broden aan.

Hoe werkt Too Good To Go?

Om gebruik te maken van Too Good To Go moet je de app op je tablet of smartphone installeren. Daarna kan je zien welke aanbiedingen er bij jou in de buurt zijn. Zie je weinig acties? Het kan zijn dat deze later op de dag/avond geplaatst worden. Restaurants weten namelijk niet altijd of zij eten overhouden.

De acties zijn maar een bepaalde periode te koop. Na de eindtijd is het dus niet meer mogelijk. Daarnaast kan het zo zijn dat er maar een aantal Magic Boxen worden aangeboden, op = op.

Het reserveren van een bestelling


Nadat je een bestelling hebt geplaatst zie je waar je deze kan ophalen en tot welke tijd. Maar ook staat er bij of je de bestelling makkelijk kan meenemen of dat je zelf een tasje mee moet nemen.

De bestelling

Mijn ervaringen

Zelf heb ik goede ervaringen met de app. Net als veel mensen ben ik gek op sushi. Maar als je met zijn tweeen sushi wil bestellen, dan ben ik wel al gauw €45,00 kwijt. Via een push melding van Too Good To Go kon ik bij SushiPoint sushi voor €13,33 ophalen. Zij gaven aan dat de Magic Box een waarde had van €40,00. Ik hoefde uiteindelijk maar €13,33 af te rekenen. Dat is maar liefst 66% goedkoper dan dat je het zou bestellen via Thuisbezorgd.

Met de bestelling was ik erg tevreden. De Magic Box was gevarieerd en er zaten maar liefst 42 stuks in. Op voorhand had ik gedacht: die Magic Box zal wel alleen vol zitten met goedkope maki rollen. Maar oordeel zelf maar (zie foto’s).


Kan ik zelf bepalen wat ik bestel?

Nee, het is niet mogelijk om zelf te kiezen wat je bestelt. Jij koopt bij de winkel of restaurant een Magic Box. In de Magic Box zitten producten die op die dag anders zouden worden weggegooid. Dit doen zij wel ter waarde van een bepaald bedrag. Dit bedrag vermelden zij van te voren in de aanbieding.

Bovendien kan je na de bestelling een cijfer achterlaten. Op die manier kunnen de consumenten zien hoe interessant een aanbieder is.

Ben je allergisch of ben je een moeilijke eter? Dan kan het zo zijn dat je niet alles uit de Magic Box lust.

Kan ik een bestelling annuleren?

Ja, het is mogelijk om een bestelling te annuleren. Dit moet je alleen wel drie uur voor de ophaaltijd doen. Zo geef je anderen nog de kans om mee te doen aan de actie. Dit doe je door op ‘annuleren’ te drukken op je bon in de app.

Heb je de bestelling opgehaald en is dit niet zoals je die verwacht? Dan is het niet mogelijk om deze bij de aanbieder te annuleren. Dit is dan gewoon pech.

Is Too Good To Go duurzaam?

Ja. Als de producten niet via Too Good To Go verkocht zouden worden. Dan zouden waarschijnlijk veel maaltijden weggegooid worden. Om deze reden ben je duurzaam bezig.

In het jaarverslag van 2020 vermeldde Too Good To Go dat zij dat jaar 3.620.319 maaltijden in Nederland hadden gered. Hiermee bedoelen zij dus dat er zoveel maaltijden in Nederland zijn verkocht.

Tips Too Good To Go

  • Heb je allergieën of lust je niet alles? Bel vooraf degene op die de actie aanbiedt.

  • Je kan brood van de bakker makkelijk invriezen

  • Word lid van een Facebook groep waar mensen hun ervaringen delen (bijvoorbeeld: Too Good To Go pakketten)

  • Koop samen met je buren een groenten- en fruitbox, als hier te veel voor jou alleen in zit

  • Laat je niet gek maken door de aanbiedingen