Home Categorie Beleggen Top 10 Nederlandstalige YouTube kanalen over beleggen

Top 10 Nederlandstalige YouTube kanalen over beleggen

Beleggen is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een belangrijke oorzaak hiervan zijn de lage rentestanden. Mensen kijken naar manieren om hun vermogen te laten renderen. Doordat beleggen een steeds populairder onderwerp is geworden, is er steeds meer informatie te vinden. Waar voorheen maar een handjevol websites over beleggen gingen. Zijn er nu zelfs vele podcasts en YouTube kanalen die gaan over beleggen.

Top 10 YouTube kanalen over beleggen

Om je te helpen met je zoektocht naar de beste Nederlandstalige YouTube kanalen over beleggen, hebben wij een top 10 voor je samengesteld. In deze top 10 is er voor iedere belegger wat wils. Zo gaat er een kanaal over daytraden, over lange termijn beleggen maar ook over Bitcoins en andere cryptocurrency.

Mocht je meer video’s van een bepaalde YouTuber willen zien, dan raad ik je aan om dat kanaal te volgen. Je kan tevens aanvinken of je een melding wil krijgen wanneer er een nieuwe video online staat. Zie hier ook de top 10 Nederlandstalige podcasts over beleggen.

Rowan Nijboer

Wanneer te bekijken? Om de week op vrijdag
Wie spreken? Rowan Nijboer
Doelgroep? Beleggers

Tijdens de podcasts van Rowan Nijboer gaat Rowan in gesprek met andere beleggers of CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Deze gesprekken zijn ook terug te vinden op YouTube. Hierbij is zijn beeld gesplitst zodat je zowel Rowan als zijn/haar gast in beeld ziet.

Rowan houdt zich naast het YouTube en zijn podcast kanalen over beleggen bezig met het bouwen van zijn eigen community. Deze bouwt hij op door cursussen via zijn website te verkopen.

De belegger

Wanneer te bekijken? Meestal wekelijks maar dit verschilt
Wie spreken? Rabi Safi
Doelgroep?  Beleggers

Sinds september 2019 post Rabi Safi YouTube video’s over beleggen. In deze video’s geeft hij zijn visie over bepaalde aandelen, maar geeft hij ook een inkijk in zijn eigen portefeuille en onderbouwt hij zijn eigen aan- en verkopen. Naast zijn YouTube kanaal over beleggen bouwt hij zijn eigen community op via zijn eigen website.

LangzaamRijker

Wanneer te bekijken? 2 keer per week op meestal woensdag en zondag
Wie spreken? Tim
Doelgroep? Beginnende beleggers

Een ander YouTube kanaal over beleggen is van Tim van LangzaamRijker. Hij vertelt in zijn YouTube kanaal in Jip en Janneke taal alles wat je moet weten over beleggen. De beginnende belegger staat hierbij centraal. Zijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan het beleggen te krijgen.

Maar niet alleen beleggen wil hij onder de aandacht brengen, maar ook andere manieren van het genereren van een passief inkomen. Zo heeft hij ook een ander YouTube kanaal “Online Inkomen” waarin hij uitlegt hoe hij een passief inkomen genereert met zijn blogsites.

Een Passief Inkomen

Wanneer te bekijken? Meestal 3 keer per week
Wie spreken? Ruud
Doelgroep? Beleggers en beginnend ondernemers

De naam van het kanaal zegt het al, de video’s van Ruud gaan over het genereren van een passief inkomen. Hierbij gebruikt hij beleggen als vorm van passieve inkomstenbronnen en verteld hij alles over aandelen en neemt hij je mee in zijn eigen portefeuille. Geregeld geeft hij een overzicht van zijn aandelen die hij zelf bezit.

Meer weten over passieve inkomstenbronnen? Lees hier meer over.

Focus op Financiën

Wanneer te bekijken? Dagelijks
Wie spreken? Jeffrey
Doelgroep? Beleggers

Een van de actiefste YouTube kanalen over beleggen is die van Focus op Financiën. Dagelijks zorgt de Focus op Financiën voor een nieuwe video over aandelen en Bitcoins. In deze korte video’s, die meestal rond de 10 minuten duren, legt hij veel onderwerpen binnen het beleggen uit. Dit YouTube kanaal verschilt met andere kanalen over beleggen doordat hij veel gebruik maakt van video’s en afbeeldingen. Hierdoor maakt hij zijn verhaal visueel.

Investeren doe je zo

Wanneer te bekijken? Twee tot vier video’s per maand
Wie spreken? Stephan Helder
Doelgroep? Beleggers

Stephan laat zien dat je als student ook al kan beginnen met beleggen. Hij legt in zijn video’s vanuit zijn studentenkamer alles over aandelen uit en geeft zijn visie over bepaalde aandelen. Hij focust zich in zijn video’s vooral op beginnende beleggers.

HetGeldCollege

Wanneer te bekijken? 2 video’s per week
Wie spreken? Stefan Kleinekoort 
Doelgroep? Beleggers

Stefan vertelt in zijn video’s zijn visie over verschillende aandelen en indexfondsen. Daarnaast geeft hij meer informatie over de brokers waar hij zijn geld gestald heeft staan.

DoopieCash

Wanneer te bekijken? Dagelijks
Wie spreken? Berry en Chris
Doelgroep? Beleggers en investeerders

Dagelijks maken Berry en Chris van DoopieCash video’s over hun investeringen. Deze video’s zijn erg divers. Zo bespreken zij voornamelijk de ontwikkelingen over de Bitcoin en ander cryptocurrency, maar bespreken zij ook regelmatig aandelen en andere investeringen zoals crowdfunding.

Kevin Timmer

Wanneer te bekijken? Niet meer maandelijks
Wie spreken? Kevin Timmer
Doelgroep? Beleggers

Kevin Timmer bespreekt in zijn video’s alles over het day traden van aandelen. Hij geeft hier tips over en helpt je op weg om een day trader te worden.

De Aandeelhouder

Wanneer te bekijken? Elke week op woensdag of donderdag
Wie spreken? Rowan Nijboer en Nico Inberg
Doelgroep? Beleggers

Bij de podcast van De Aandeelhouder spreken Rowan Nijboer en Nico Inberg over het laatste nieuws binnen de financiële wereld. De video’s van De Aandeelhouder zijn er vooral voor beleggers met al enige kennis van het beleggen. Nico bespreekt per uitzending meerdere bedrijven en het laatste nieuws over voornamelijk Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.