Home Categorie Verdienen Geld verdienen in de Coronacrisis

Geld verdienen in de Coronacrisis

Het is op dit moment een vreemde en onzekere tijd. Het kantoor waarin we voorheen werkten is verplaatst naar je eigen huis. De boodschap van de overheid luidt: verlaat je huis alleen voor noodzakelijke uitstapjes. Het is een tijd waarin je blij moet zijn dat je een baan hebt. Voor vele is het werk stil komen te liggen. Echter biedt deze tijd ook mogelijkheden. In deze blog geef ik een aantal voorbeelden van hoe je geld kan verdienen in de Coronacrisis. Dit artikel is specifiek gericht voor ZZP’ers.

Houd er rekening mee dat als je als ZZP’er wil beginnen je je eerst moet aanmelden bij de Kamer van Koophandel. Voor €50 kun je jezelf inschrijven.


 • Word Uber Eats koerier (Word Uber Eats koerier)
  Tegenwoordig zijn veel restaurants te vinden via Thuisbezorgd of Uber Eats. Dit zijn platforms waar je eten op kan bestellen. Dit kan je doen door je via de app aan te melden. Vervolgens krijg je een bestelling binnen, je rijd (met de fiets of scooter) naar het restaurant om de bestelling op te halen en je brengt het naar de klant.

  Hoe meld je je aanAllereerst is het verplicht om aangemeld te zijn bij de KVK. Daarna kun je je via de website aanmelden. Daarna kan je op gesprek komen om je bezorgdoos op te halen.

  De voordelenHet beroep is ideaal als je snel aan het werk wil gaan. Daarnaast kan je zelf bepalen wanneer je gaat werken door jezelf beschikbaar te stellen via de app.

  De nadelenIn de grote steden is het erg populair en veel, vooral jongeren, doen dit. Daarnaast werk je buiten, dus met regen dan ben je nat.
  Wat verdient het: dit verschilt per regio en dag. Maar €10,00 per uur kun je al gauw verdienen.

 • Word Uber chauffeur (Word Uber chauffeur)
  De drempel om als taxi chauffeur te beginnen is tegenwoordig een stuk lager geworden dan voorheen. Je kan je namelijk zelf aanmelden als Uber-partner en werkt dan als taxichauffeur voor jezelf.

  Hoe meld je je aan: Om te beginnen als Uber-partner zit je vast aan een aantal vereisten. Je mag immers niet zomaar als taxi chauffeur gaan rijden. Zo heb je een blauwe kentekenplaat, Kiwa-taxivergunning en een chauffeurskaart nodig om te beginnen. Deze kosten samen €2.800.

  De voordelen: Voor mensen die naast hun werk nog iets willen bijverdienen is dit een serieuze optie.
  Daarnaast zit je altijd warm en droog in de auto en heb je met veel verschillende mensen contact.

  De nadelen: Het is niet gemakkelijk om snel te beginnen als Uber-partner en moet je echt een investering doen om te kunnen starten. Bovendien rijd je met je eigen auto en is de benzine en afschrijvingskosten niet meegenomen in de verdiensten van hieronder.

  Wat verdient het: taxichauffeurs van Uber verdienen gemiddeld €24,48 per uur.
 • Meld je aan bij Fiverr (Word ondernemer op Fiverr)
  Fiverr is een verzamel website voor ondernemers. De wereld wordt steeds digitaler en iedereen die zich zichtbaar wil maken als bedrijf die heeft tegenwoordig een eigen website nodig. Op Fiverr kan je jezelf aanmelden om op aanvraag van bedrijven of personen logo’s/websites/filmpjes/blogs te maken.

  Hoe meld je je aan: Via de website van Fiverr kan je jezelf aanmelden als ondernemer. Hierna geef je je specialisme door en verteld iets over jezelf. Personen of bedrijven kunnen dan jou dan een berichtje sturen voor een specifieke opdracht.

  De voordelen: Het is erg makkelijk om te beginnen als ondernemer via Fiverr. Daarnaast kan je door je kwaliteiten te laten zien snel jezelf omhoog werken.

  De nadelen: Doordat de website wereldwijd is heb je veel concurrentie. Daarnaast kan je niet meteen hoge bedragen van je klanten vragen als je net begint.

  Wat verdient het: Dit hangt van het product af die je verkoopt en hoe je word beoordeeld door je klanten. Zo kan je een website voor je laten bouwen voor €35,00 maar zijn er ook aanbieders die beter beoordeeld zijn en €1000,00 hiervoor vragen.


 • Twitch streamer (Word streamer via Twitch)
  Twitch is een website waar je streams kan kijken van mensen die aan het gamen zijn. Je kan dit zelf ook opnemen. Bedenk dan zelf een manier om ervoor te zorgen dat er veel mensen naar jouw kanaal kijken. Mensen die naar je kijken kunnen je dan een donatie geven of kunnen een abonnement bij jouw kanaal afsluiten. Meer weten over hoe je geld met Twitch kan verdienen? Lees het hier.

  Hoe meld je je aan: Door naar de website van Twitch te gaan kan je jezelf gemakkelijk en snel inschrijven.

  De voordelen: Ben jij een fanatieke gamer? Dan is er niets leuker dan jouw eigen spel op te nemen en anderen gamers te laten genieten van jouw vaardigheden.

  De nadelen: Het kan zo zijn dat niemand in jouw kanaal geïnteresseerd is. Dan verdien je geen geld.

  Wat verdient het: dit verschilt heel erg. Heb jij veel kijkers, dan kan je hier duizenden euro’s per maand mee verdienen. Heb jij geen kijkers? Dan verdien je er niets mee.

 • Blogs schrijven (Word blog schrijver)
  Vind jij het leuk om teksten te schrijven? Als jij maandelijks veel bezoekers op je website hebt dan kan je hier best een leuk zakcentje mee verdienen. Dit kan je doen door advertenties op je website te plaatsen of gebruik te maken van affiliatie marketing. Daarnaast zijn er ook websites als Fiverr waar je jezelf als blogger kan aanmelden. Hier verdien je dan vaak per woord een aantal cent.

  Hoe meld je je aan: er zijn veel aanbieders waar jij een website kan beginnen. WordPress is een website waar je gemakkelijk en gratis je eigen blog kan starten. Door een account hier te maken kan je al binnen 5 minuten beginnen met schrijven.

  De voordelen: Je kan zelf bepalen waar je je website over schrijft en waar je het schrijft. Zo zijn er op internet veel blogs te vinden over mensen die de wereld over reizen en hun verhalen delen met hun volgers.

  De nadelen: Het kan een tijd duren tot je gevonden bent door de bezoekers.

  Wat verdient het: Des te meer bezoekers je website heeft des te hoger de waarde die aan je website wordt toegekend en des te meer adverteerders moeten betalen om hun AdSense advertenties op jouw website te laten tonen.

 • Bijles geven (Word bijles student)
  Geld verdienen in de Coronacrisis kan je ook doen door bijles te geven. Op deze manier help je niet alleen jezelf maar ook nog eens anderen. Dit kan je zelfs doen via Zoom of Teams waardoor je niet eens de deur uit hoeft.

  Hoe meld je je aan: Via de bovenstaande website kan je jezelf aanmelden als bijlesstudent. Dit doe je door een motivatiebrief en je CV door te sturen.

  De voordelen: Je bent contant in contact met jongeren die jouw kennis kunnen gebruiken. Zij zullen je dankbaar zijn en daarnaast verdien jij er zelf ook een leuk bedrag mee.

  De nadelen: Het is niet voor iedereen weggelegd om een goede docent te zijn.

  Wat verdient het: €12,50 per uur