Home Categorie Verdienen Verhuur je auto via SnappCar

Verhuur je auto via SnappCar

Door het thuiswerken kan het voorkomen dat je de auto een stuk minder gebruikt dan voorheen. Toch wil je de auto niet verkopen, maar is het ook zonde om hem ongebruikt voor de deur te hebben staan. In dit geval kan je jouw auto verhuren via SnappCar. Via deze organisatie kan jij je auto aanbieden en kunnen anderen de auto van jou huren. Het verhuren van je auto kan je op jaarbasis al ruim een paar honderd euro opleveren. Hoe je jouw auto via SnappCar verhuurt leg ik je hieronder uit.

Hoe verhuur ik mijn auto via SnappCar?

Om je auto te verhuren dien je jouw auto eerst aan te melden via de website van SnappCar. Dit doe je door jouw naam + geboortedatum in te vullen, gevolgd met je adresgegevens.

Om een vertrouwensband met de potentiele huurder op te bouwen vragen ze om een foto van jezelf te posten. Maar ook om iets te vertellen over jezelf, wat je hobby’s zijn en iets te vertellen over je auto. Je bevestigt vervolgens aanmeldingsprocedure met je telefoonnummer.

Nadat je bent aangemeld kan je via het dashboard een auto huren of de informatie vinden over jouw verhuurde ritten.

Om je auto te verhuren aan iemand hoef jij niet thuis te zijn om de sleutels de overhandigen. Je kan in Amsterdam bij ProtectEffect een keyless apparatuur gratis inlaten bouwen.

Mocht je dit thuis willen laten doen kost dit eenmalig €49,00. Nadat deze is ingebouwd betaal je maandelijks €39,95 om hiervoor gebruik te maken.


Bepaal zelf aan wie je jouw auto wil verhuren

Een auto verhuur je het snelst door een zo een compleet mogelijk profiel in te vullen. Geef aan wat voor accessoires jouw auto heeft en wat zijn de Do’s en de Dont’s van het verhuren van jouw auto.

Mogen mensen bijvoorbeeld met hun huisdier in de auto? Of mag er in je auto worden gerookt ? Bovendien kun je zien hoe vaak je jouw auto hebt verhuurd.

Wat verdien ik aan het verhuren van mijn auto bij SnappCar?

De prijs die jij voor je auto vraagt kan je helemaal zelf bepalen. Je geeft aan wat de prijs is die je per dag vraagt en hoeveel gratis vrije kilometers je geeft. Door gratis vrije kilometers te geven zorg jij ervoor dat jouw auto sneller word gehuurd. Tevens kan je op de website door middel van het invullen van je kenteken, een berekening laten maken wat SnappCar vind dat jouw auto per maand waard is om deze te verhuren.

De berekening hoe de huurprijs precies in elkaar steekt is de volgende: De huurprijs = (Dagprijs van de auto * aantal dagen dat u huurt) * (verzekeringspremie van tussen de 3,50 euro en 9,50 euro + SnappCar commissie 12,5%). Dit komt neer op dat jij van je huurprijs 70% overhoud.

Daarnaast betaalt de huurder extra voor de te veel gereden kilometers. De verhuurder en de huurder spreken vooraf af hoe vol de tank moet zijn bij het terugbrengen.

De uitbetaling loopt via het Amerikaanse betalingsplatform Stripe om betalingen te ontvangen dien je daarom ook goedkeuring te geven. . Verder hebben we een aantal gegevens van je nodig die SnappCar doorgeeft aan Stripe, zodat jij gebruik kunt maken van SnappCar en de boekingen uitbetaald kunnen worden.

Hoe is de verzekering geregeld bij SnappCar?

De verzekering is ondergebracht bij de verzekeringsmaatschappij Allianz. Zij bieden een all-risk dekking die jouw auto verzekerd voor zijn huidige dagwaarde, tot maximaal €90.000.

Deze verzekering is bovenop je eigen verzekering. Mocht jouw auto in een ongeluk belanden dan ben jij als verhuurder gedekt voor je no-claim garantie. Dit houdt in dat jouw schadevrije jaren niet naar beneden gaan.

Pech langs de weg?

Mocht je als huurder met pech langs de weg komen te staan. Dan biedt SnappCar je 24/7 pechhulp aan dit doe je door contact op te nemen met SnappCar. Zij werken met meer dan 200 gespecialiseerde reperatiebedrijven in het het hele land samen.

Wat is verzekerd?

Als je een auto huurt ben je verzekerd binnen heel Europa. Bij het huren van een auto geef je aan hoeveel personen er in de auto gaan rijden. De andere bestuurders zijn dan ook verzekerd tijdens de boekingsperiode.

Mocht je een ongeluk krijgen met bijvoorbeeld letselschade dan is de huurder verzekerd aan schade die wordt toegebracht aan anderen tot maximaal €6.100.000. Standaard, aan de auto bevestigde, accessoires zijn verzekerd tot €2.500,- en audiovisuele apparatuur tot €500,-.

Daarnaast ben je verzekerd voor diefstal en verduistering.

Voor anderen inhoudelijke vragen kan je die stellen via de SnappCar klantenservice.

Oldtimers & Campers

Bij SnappCar zijn oldtimers en campers ook all-risk verzekerd.