Home Categorie Verdienen Hoeveel verdien je met Youtube

Hoeveel verdien je met Youtube

Hoeveel verdien je met Youtube

Waar vroeger mensen Bekende Nederlander konden worden door op de televisie te komen, zijn er nu veel BNN’ers bijgekomen door hun goed bekeken Youtube kanaal. Veel van deze selfmade BNN’ers laten het geld vloeien alsof het water is. Ze hebben auto’s waar veel mensen alleen van kunnen dromen en kunnen een huis laten bouwen. Ze hebben weliswaar duizenden views via Youtube, maar hoeveel verdien je met Youtube nou daadwerkelijk? Ik vroeg me af hoe dit verdienmodel van Youtube er nou uit zou zien.

Hoeveel verdien je met Youtube per filmpje?

Gemiddeld verdient een Youtuber €1 per 1000 views. Youtube laat bij elke video een of meerdere advertenties zien. Je kan zelf als Youtuber aangeven of deze advertenties jou geld opleveren of niet.

Als jij aangeeft dat jij vergoed wil worden voor de advertenties dan betaalt Google (bedrijf achter Youtube) jou dit bedrag uit.

Je krijgt niet standaard €1 per 1000 views dit ligt aan twee factoren namelijk de Cost Per Mille (CPM) en de de Revenue Per Mile (RPM). De CPM zijn de kosten per 1000 weergaven dit geeft aan hoeveel geld adverteerders uitgeven om te adverteren op jouw filmpje.

De RPM geeft aan wat jij daadwerkelijk krijgt bij 1000 weergaven. Deze RPM kan flink schommelen dit kan bijvoorbeeld komen als er veel mensen naar je video’s kijken waarmee weinig inkomsten mee verdient worden, hierdoor gaat jouw RPM dan omlaag.

Zijn er nog meer manieren van geld verdienen met Youtube?

Naast de advertentie inkomsten zijn er zeker meerdere bronnen waar Youtubers aan kunnen verdienen: affiliate inkomsten, het sluiten van deals, Youtube Premium-leden en eigen merchandising.

Affiliate inkomsten

Affiliate inkomsten zijn inkomsten die Youtubers verkrijgen door als tussenpersoon te fungeren. Wanneer de Youtuber een video maakt over een bepaald product of dienst, kan de Youtuber dit product of dienst aanbieden door middel van een link onder de video te plaatsen.

Door een afspraak te maken met het bedrijf waar naar de kijker wordt doorgelinkt kan de Youtuber een percentage over houden. Dit krijgt de Youtuber alleen als het product of dienst daadwerkelijk gekocht is door de kijker.

Sluiten van deals

Sluiten van deals met bedrijven kan een mooie vorm van inkomsten zijn. Als jij veel mensen weet te bereiken zullen bedrijven jou benaderen om reclame te maken voor hun product of dienst. In ruil voor deze reclame zullen zij je een vergoeding geven.

De hoogte hiervan is gebaseerd op je bereik. Zo verdiende Youtuber Creffie met een video over de BUNQ bank €2.200! BUNQ wilde hiervoor: een video, Instagram post en een Instagram story over BUNQ voor terug hebben.

Merchandising

Merchandising kan een serieuze inkomstenbron zijn voor Youtubers met een trouwe achterban. Neem als voorbeeld Enzo Knol die meer dan 2,5 miljoen leden heeft via Youtube. Zij volgen hem trouw en hierdoor is hij als het ware een selfmade merk geworden.

Voor zijn volgers verkoopt hij tientallen producten waar zijn merk op staat. Hier verdiend hij dus aan en maakt hij ook nog eens reclame. Daarnaast zijn er ook influencers als Joel Beukers die Youtube gebruiken om hun eigen merk te promoten.

Youtube Premium-leden

Youtube Premium-leden kunnen jou een extra inkomstenbron geven. Voor een bepaald bedrag per maand kan je een Youtube Premium-abonnement krijgen.

De voordelen hiervan zijn om video’s zonder advertenties te kijken, offline de Youtube Music-app gebruiken en video’s op de achtergrond afspelen. Je verdient aan deze Premium leden een bepaald bedrag als zij vaak naar jouw video’s kijken.

Hoeveel verdient Youtuber Creffie?

Tijdens mijn zoektocht naar dit verdienmodel kwam ik de video’s van Creffie tegen. Creffie (Daan) maakt sinds 2019 video’s over andere eten bezorgen. Ook laat hij zien hoe hij van niets, €1000 euro verdiende.

Zijn video’s onderscheiden zich van de rest door transparant te zijn over de inkomsten die hij met Youtube verdient. Zo heeft hij in januari 2021 een video gemaakt hoeveel hij met Youtube verdiende in 2020.