Home Categorie Werken bij Thuisbezorgd

Werken bij Thuisbezorgd

Ben je op zoek naar een (bij)baan waar jezelf kan bepalen wanneer en hoe lang je werkt? Dan is het bezorgen van maaltijden een optie om over na te denken. In Nederland kan je werken bij Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats.

Ik hoor je denken; er zijn nog veel meer bezorgdiensten dan de bovenste drie zoals Getir, Zapp, Flink en Gorillas. Echter kan je het duidelijk opsplitsen in maaltijdbezorgers en flitsbezorgers. Ik ga in dit artikel meer in over de maaltijdbezorgers.

Wat doen Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats?

Deze drie bedrijven hebben allemaal een platform waarop je eten kan bestellen. Zij zijn de tussenschakel tussen het restaurant en degene die het eten bestelt. In heel Nederland kan je gebruik maken van dit platform, maar alleen in een beperkt aantal steden hebben zij ook hun eigen koeriers.

Bij welke maaltijdbezorger kan je het beste werken?

Thuisbezorgd is gezien de arbeidsvoorwaarden de beste maaltijdbezorger waar je kan werken. Je kan namelijk bij Thuisbezorgd in loondienst. Dat heeft als voordeel dat je per uur betaalt krijgt en niet per bezorging. Daarnaast heb je recht op vakantie uren, vakantiegeld en bouw je pensioen op. Maar ook rijd je verzekerd rond en ook dat regelt Thuisbezorgd voor je.

Bij Uber Eats en Deliveroo krijg je, op dit moment, nog wel per bezorging betaalt. Dit houdt dus in dat als je geen bestelling binnenkrijgt, dat je ook niets verdient. Ook ben je verplicht om je aan te melden bij Uber Eats als ZZP’er. Je moet bij deze twee ook zorgen voor je eigen verzekering en heb je niet standaard aanspraak op secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een voordeel van Uber Eats en Deliveroo is daarentegen dat je geheel zelf je uren kan bepalen. Heb je een week geen zin om te werken? Dan ben je nergens aan verplicht. Bij Thuisbezorgd zit je aan je contracturen vast.

Thuisbezorgd loopt voor op de rest

Aangezien je bij Deliveroo en Uber Eats per bezorging betaalt krijgt. Kan het zo zijn dat je ver boven het minimumloon per uur binnenkrijgt. Vandaar zit er waarschijnlijk heel snel een wet aan te komen, binnen de Europese Unie, waarbij de bezorgers als ZZP’er of in loondienst aan het bedrijf verbonden moeten zijn.

In 2021 oordeelde de rechter dat de werknemers van Deliveroo werkzaam zijn op basis van een arbeidsovereenkomst. Er is vastgesteld dat twee derde van de koeriers van Deliveroo niet werken als ZZP’er. Zij verdienen namelijk op jaarbasis minder dan €6.390 en zijn daarom vrijgesteld van BTW.

Wat verdien je als maaltijdbezorger?

Als je begint met werken bij Thuisbezorgd (en je ouder dan 21 bent) zal je salaris rond de €11 per uur liggen. Dit kan oplopen als je tijdens de piekuren bezorgd. Daarnaast ontvang je in bepaalde steden €0,50 stedentoeslag per uur.

Bij Deliveroo en Uber Eats krijg je per bestelling betaalt en zal het dus liggen aan de drukte. Als dat het geval is zal je dan ook rond de €11 per uur verdienen. Maar het kan dus ook een stuk minder zijn.

Bij alle drie de bedrijven is de fooi dat je van de klant krijgt 100% voor jezelf.

Zijn er bonussen?

Bij Deliveroo en Thuisbezorgd kan je een bonus ontvangen, bij Uber Eats nog niet. Bij Thuisbezorgd kan je een vriend aanbrengen om een bonus te krijgen. Op dit moment is dit €100, maar per 1 maart 2022 wordt dit verhoogt naar €250. Deze bonus krijg je wel pas als degene die je aan hebt gebracht minimaal 30 dagen actief heeft gewerkt.

Bij Deliveroo kan je ook bij het aanbrengen van een vriend een bonus krijgen van €50 of €100. Dit verschilt per stad en of ze daar snel nieuwe ‘riders’ nodig hebben. De aangebrachte bezorger moet ook eerst 30 bestellingen hebben bezorgd voordat je de bonus krijgt uitgekeerd.

Uber Eats heeft momenteel nog geen bonussystemen. Ze zijn op dit moment bezig een systeem op te richten waar je punten kan verzamelen. Deze spaar je door bestellingen af te leveren. Deze punten kan je inleveren voor producten.

Wat heb je nodig om te beginnen?

Dit is bij de bedrijven verschillend. Als je bij Thuisbezorgd gaat werken dan kan je beschikken over een e-bike van thuisbezorgd. Bij Deliveroo en Uber Eats moet je zelf zorgen voor je fiets.

Daarnaast ben je doordat je bij Thuisbezorgd in loondienst werkt verzekerd. Bij de andere bezorgers ben je dit niet. Je krijgt verder kleding, een telefoonhouder en een thuisbezorgd tas. Bij Uber Eats krijg je als je bent aangenomen alleen een bezorg tas. Bij Deliveroo moet je alles zelf aanschaffen.

Bij alle drie de bedrijven heb je je eigen telefoon nodig om je orders op binnen te krijgen.

Wel is het mogelijk om bij alle drie de maaltijdbezorgers extra kleding of accessoires te bestellen via hun eigen webshop.

Kan je in elke stad werken als maaltijdbezorger?

Nee, het is nog niet mogelijk om in elke stad te werken als maaltijdbezorger. Op de websites van Deliveroo, Uber Eats en Thuisbezorgd staat als je je wilt aanmelden in welke stad je kan bezorgen.

Staat de stad waarin je wil bezorgen er nog niet bij? Dan kan je hier nog niet bezorgen. Aangezien de diensten steeds populairder worden in Nederland, kan het zo zijn dat binnenkort jouw stad er wel bijstaat.

Hoe oud moet je zijn om te mogen bezorgen?

Om te beginnen als maaltijdbezorger moet je minimaal 16 jaar zijn. Dan kan je in ieder geval aan de slag bij Thuisbezorgd en Deliveroo. Bij Uber Eats moet je minimaal 18 jaar zijn om op de fiets te mogen bezorgen.